Rahaakotona.com

Kuinka tienata rahaa helposti netissä

Aloita bloggaaminen – tienaa rahaa kiinnostavalla sisällöllä

Jos kynä tai kamera tai jopa molemmat pysyvät kädessäsi luontevasti, on helpoin tapa aloittaa tienaaminen, on tuottaa sisältöjä itseä kiinnostavasta aiheesta. Ja mitä parasta, on tämä myös kiva tapa tienata rahaa kotona!

Bloggaamisella viitataan kirjalliseen ja kuvilla höystettyyn sisällöntuotantoon ja vlogaamisella esim. YouTubessa ylläpidettävään videoblogiin. Molemmissa tavoissa on omia mainosrahoitteisia tapoja ansaita rahaa. Muista kuitenkin että tärkein valuuttasi on sisällöstäsi kiinnostuneet kävijät, ja niiden saaminen vie aikaa ja kärsivällisyyttä. Tekemällä kuitenkin alusta lähtien asiat oikein, voit kuitenkin nopeuttaa tavoitteeseen pääsyä.

Valitse helppo alusta

Markkinoilla on tarjolla lukuisia helppokäyttöisiä blogialustoja ja –yhteisöjä, joten teknisesti blogin perustaminen on hyvin helppoa ja ilmaistakin, yleensä vasta lisätoiminnallisuuksista tai -oainaisuuksista alustatarjoaja laskuttaa erikseen. Näin voit kasvattaa myös sisällöllisiä ominaisuuksia sitä mukaa kun kävijämääräsi kasvaa.

Suosittuja blogialustoja:

 • Blogger
 • WordPress.com
 • Blogit.fi
 • Vuodatus.net

Kaupallisia kotisivualustoja:

 • SimpleSite – Helpot kotisivut
 • Kotisivukone

Alustaa valitessasi voit myös katsoa ja hakea onko juuri aihepiiriäsi käsitteleviä muita blogeja alustalla ja miten he ovat rakentaneet oman saittinsa. Rekisteröidy sitten valitsemaasi palveluun ja lähde luomaan omaa sivustoa. Jokaisessa alustassa on yleensä helpot ylläpito-ohjeet, joihin aloittelijan on syytä perehtyä.

Pieni optimointi- ja someopas

Sisältö on aina kuningas, joten mikään ei voita napakkaa ja yhteen valittuun teemaan keskittyvää blogia tai vlogia. Tiettyjä perusniksejä kuitenkin kannattaa muistaa käyttää. Yleensä blogialustat tukevat teknisesti hyvin optimoituvia sisältöjä. Muista kuitenkin seuraavat säännöt:

 • Kirjoita/kuvaa vastaanottajalle ja sitä myöten miten hän hakisi aihetta hakukoneista kun asia kiinnostaisi. Hakukoneoptimoitu teksti onkin lähtökohtaisesti
 • Mieti mitkä ovat tekstisi aiheen kannalta keskeisimmät hakusanat ja kirjoita ne mukaan postauksiisi
 • Ristiinlinkitä sivustosi omia tekstejä — esimerkiksi viittaa aikaisempiin kirjoituksiisi jne.
 • Lue ja kommentoi muiden blogeja, ja linkitä oma blogisi näihin kommentteihin. Erityisesti jos sinulla on ollut omassa postauksessasi muiden blogien kannalta kiinnostavaa sisältöä, saat
 • Linkitä tekstiäsi ulkopuolisiin lähteisiin, kuten keskusteluihin, kommentteihin ja aihepiirin erilaisiin hakemistoihin

Bloggaajalle on tärkeää myös tuoda sisältöään esiin useissa eri kanavissa, tämän vuoksi myös henkilö blogin taustalla on tärkeä elementti. Muista siis miettiä blogillesi myös presenssi sosiaalisen median kanaviin eli blogin sisällöstä riippuen esimerkiksi: Facebook, Pinterest, Instagram, Youtube, Twitter jne.

Rahan tienaaminen – mistä tuloja blogille?

Ennen kuin himoitset ensimmäisiä euroja, muista että keskeisintä valuuttaasi näillä markkinoilla on sitoutuneet kävijät ja hyvä sisältö. Muista myös että älä koskaan yritä manipuloida mainosverkostoja, kuten itse klikkailla blogisi mainoksia, tästä jää kiinni ja sinut plokataan pois verkostosta.

Googlen Adsense on helpoin tapa aloittaa mainonta omassa blogissaan. Adsense vaatii että blogisissasi on riittävästi sisältöä ja yleensä sen pitää olla livenä useamman kuukauden ennen kuin se hyväksytään mukaan.

Mainoverkostot eli affiliaatit ovat alustoja, jotka tarjoavat mainosratkaisuja yrityksille joiden mainoksia voi sijoittaa omille sivuillesi. Mainosverkostoihin liittyminen on ilmaista.

Suosituimpia mainosverkostoja

 • TradeTracker
 • EuroAds
 • TradeDoubler
 • NetBooster

Muista lukea mainosverkostojen omilta sivuilta löytyvät ohjeet!

Sisältöyhteistyö

Jos (ja kun!) blogisi kasvaa suosituksi, voi yhtenä mahdollisuutena olla myös kaupallinen yhteistyö eri yritysten kanssa heitä kiinnostavasta sisällöstä. Näitä tarjouksia tulee suoraakin eteen kun kävijämäärä ja blogin maine kasvavat tarpeeksi suuriksi mutta aktiivisuus tälläkin saralla on ihan sallittua. Kannattaa myös selvittää bloggareiden omia yhteisöjä esim. Facebookista, näissä keskustellaan myös kaupallistamisen käytännön asioista.

Mikä olisi sitten oman blogisi arvo sisältöyhteistyön merkeissä? Tämä tietysti vaihtelee aiheen ja yleisön kiinnostavuuden mukaan. Aiheesta kannattaa lukea Tämä Matka –blogin kirjoitus Kuinka laskea blogiyhteistyön hinta, niin saat kuvaa missä näissä hintaluokissa pyöritään.

Sitten ei muuta kuin aktiivisesti bloggaamaan ja tienaamaan helppoa rahaa!

Avainsanat: Bloggaaminen, Blogi, Kirjoittaminen, Kuvaaminen, Nettityöt, Rahaa kotona.